Herken je ook dat:

A
Je manager en baas weinig aandacht hebben voor persoonlijke ontwikkeling
A
Je het gevoel hebt dat je al een tijd ‘stil’ staat, maar je wel verder wilt
A
Je niet genoeg handvatten hebt om zelf met je plan voor verdere ontwikkeling aan de slag kan
A
Je graag een andere functie binnen de organisatie wilt, maar niet weet hoe je dit kenbaar kan maken
A
Je een andere baan wilt bij een andere organisatie maar niet weet waar je moet beginnen met zoeken en solliciteren

Zet nu de eerste stap!

We kunnen constant blijven leren en ons ontwikkelen op verschillende niveaus. We hebben grote dromen en ideeën, maar vaak komt het er niet van. Kom nu in actie en ga aan de slag! Maak een plan voor je persoonlijke ontwikkeling. Hoe dan? Door je aan te melden voor de gratis e-mailreeks. Vijf dagen lang krijg je elke ochtend een mail met daarin een stap.

Voer al deze stappen uit en na vijf dagen heb je jouw eigen persoonlijk ontwikkelingsplan. Kan je daarna met een goed gevoel en onderbouwing naar je manager toe en praten over de mogelijkheden. Grote kans dat als jij zo voorbereidt bij jouw gesprek aankomt, het bedrijf je maar graag wilt helpen verder ontwikkelen. Win voor jou en win voor het bedrijf!

Na de emailreeks heb jij een persoonlijk ontwikkelingsplan en weet jij (beter) wat je wilt, wat je belangrijk vindt en waar jij voor wilt gaan.

Zo kan je krachtiger keuzes maken die goed zijn voor jou, jouw loopbaan en jouw functioneren binnen het bedrijf. Je kan doelgericht groeien en daar heb jij én de organisatie baat bij.

Met jouw plan heb je ook genoeg informatie en slagkracht om in gesprek te gaan met je manager. Of je nu wel wilt blijven, maar naar een andere functie wilt of als je naar een andere organisatie wilt.

Kortom, elke dag zet jij stappen en deze zijn onderdeel van jouw ontwikkelingsplan.

Jouw toekomst. Go for it!

Over Daniëlle

Enthousiast word ik als ik anderen zie groeien. Ik gun jou ook jouw groei. Ontwikkelen en groeien kan op vele manieren. Ik richt mij hierop door middel van coaching. Geen urenlange praatsessies. Wel krachtige oplossingsgerichte methodieken en trainingsvormen.

Ik wil anderen dat steuntje in de rug geven om in beweging te komen. Ik help je natuurlijk niet letterlijk om in beweging te komen, al is dat vaak wel een gevolg. En ook omdat (sociale) vaardigheden op de werkvloer nog beter kunnen worden ontwikkeld. Hoe vaak heb je te maken met feedback geven en ontvangen, jouw rol binnen een team, communicatie met collega’s, jezelf presenteren? En hoe weinig heb je daar les of training in gehad tijdens je studie en daarna? Precies, daarom wil ik daar met Jong lerend een helpende hand in zijn.

Als jij jezelf nog beter leert kennen, als je weet wat je echt wilt, als je weet hoe jouw gedrag van (positieve) invloed kan zijn op jouw werkomgeving en thuis. Pas dàn kan je je ambities achterna, nog meer jezelf laten zien en laten horen en verder groeien. Daarvan ben ik overtuigd.

Heb jij een collega, vriend(in), broer, zus, buurman/vrouw
of ken je iemand die vaak klaagt over zijn/haar werk?

Iemand die handvatten kan gebruiken om aan de slag te gaan met duidelijk krijgen wat hij/zij wilt en een plan maakt wat daaraan gekoppeld is? Delen van deze challenge mag!